Twaalfde Buggenumse Generatiefeest

Op zaterdag 7 oktober, om drie uur, vertrok een stoet bestaande uit bijzondere voertuigen vanaf het kerkplein door het Buggenumse Veld richting Neer. Via “Op den Dries”, “Brumholt” en “Ophoven” naar Roggel, Nunhem en terug naar Buggenum. Een bejaarde herkende de plek waar hij zijn eerste geliefde ontmoet had.
Om vier uur was er koffie en vlaai in de Roffert. Na een welkomstwoord en een enthousiaste toespraak van pastoor Patrick Lipsch startte het programma. De achtjarigen mochten drie broers uit het gezelschap halen. De gebroeders Wiltschut, Wiel, Jos en Stan, samen meer dan 250 jaar oud, zaten braaf naast elkaar voor het publiek.

Voor de kinderen was het niet te geloven dat het vroeger deugnieten waren, die in het notitieboekje van de veldwachter stonden vermeld. In spelvorm werd er kennis met elkaar gemaakt.
Omdat we dit jaar de basisschool niet konden bezoeken, stond er een professionele goochelaar op het programma. Ondanks de goed uitleg van de goochelaar werden we toch “beetgenomen”. Voor sommigen was het geen goochelaar maar een tovenaar.
De groepsfoto werd op de trappen van de Roffert gemaakt. Met wat passen en schuiven lukte het om allemaal samen op een foto te staan. Vervolgens was het tijd voor de gezamenlijke maaltijd, aangeboden door de inwoners van Buggenum. Het was voor jong en oud een uitstekend buffet.
Na de maaltijd vond er nog een groepsquiz plaats, samengesteld door Freek Emonts. Het onderwerp “Buggenumse personen in beeld” leidde tot veel animerende discussies.  De groep met de meeste oudste “ouderen” won. Om 20.30 uur werd de bijeenkomst afgesloten met een dankwoord.

Dank:

  • aan alle inwoners van Buggenum voor hun royale bijdrage aan de collecte,
  • aan alle chauffeurs, die ieder jaar opnieuw bereid zijn om met hun prachtige voertuigen mee te doen,
  • aan de medewerkers van de Roffert,
  • aan de gemeente Leudal,
  • aan Noud Allers (18-jarige) voor de “gezonde” sponsoring.

Dank aan alle deelnemers. Het was een fijne dag!

Het volgende (13de ) generatiefeest is gepland op 12 oktober 2024.