Doen in Buggenum

Spelen in ‘Ut Klauterbrook’

Tegenover de kerk van Buggenum vindt u natuurspeelplaats ‘Ut Klauterbrook’. Deze speelplek is samen met de kinderen van de basisschool ontworpen. Er zijn onder meer  een tokkelbaan, mand- en andere schommels, beweegtoestellen, een crossbaantje en een doolhof
U kunt er samen met uw kinderen spelen of, vanaf het tegenoverliggende terras, een oogje in het zeil houden.

Picknick-, beweeg- en beleefplek De Klink

Op initiatief van de Dorpsraad is in 2023, samen met Buggenumse verenigingen het voormalige voetbalveld ‘De Klink’ opnieuw ingericht. Het is nu een  landschappelijk-cultuurhistorisch en bio-divers belevingsgebied met veel ruimte voor bewegen en spelen.
Iedereen kan er genieten van de natuurlijke inrichting met veel aandacht voor biodiversiteit. Er zijn beweeg-/speeltoestellen, een basketbalveld, je kunt er een balletje trappen en vanaf een uitkijkbank genieten van het landschap.
In het seizoen mag iedereen er appels, peren, kersen en diverse bessensoorten plukken.

Picknicken bij Buggenumse veld

Daar waar de Dorpsstraat overgaat in de Groeneweg, is een heerlijke picknickplek.
U kunt er pauzeren als u de volgende wandelingen maakt: De drie-dorpen-route (13,7 km) of Buggenum dorp en rivier (10,2 km) en genieten van de rust, natuur en de weidsheid van het Buggenumse Veld. Aan de westzijde van de picknickplek is een dassenburcht. Als u de halverharde weg inloopt komt u dicht bij de Maas.

Stoere activiteiten in Home of Heroes

Voor avontuurlijke bezoekers is Home of Heroes the place to be in een unieke ambiance van de oude steenfabriek.
Het is dé locatie voor kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, schoolactiviteiten, familiefeestjes, bedrijfsuitjes en alle andere groepsuitjes. Je vindt er de grootste indoor obstakelbaan van de Benelux, een unieke lasergamedoolhof en op het sfeervolle zitgedeelte op hoogte kan  een potje bijlwerpen gespeeld worden. In totaal zijn er meer dan tien activiteiten te vinden voor alle leeftijden en alle doelgroepen. Van 2 tot 200 personen, voor ieder wat wils.

Vlotje huren bij Treibgut

In het haventje van Buggenum kun je vlotjes huren. Ze zien er uit als drijvende tuinhuisjes en zijn voorzien van kook- en overnachtingsfaciliteiten.
Met zulk vlotje kun je de Maas en de vele Maasplassen rondom Buggenum verkennen. Het Maasplassen vormen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Een gebied van 3000 hectare, verbonden door de Maas, met vele kleine en grote meren. Hier komen natuur en cultuur samen.
Je vindt er historische dorpen en prachtige natuur rondom het water.

Zelf boeket plukken en workshops in de pluktuin

In de Pluktuin kunt u zien hoe vaste planten groeien en bloeien en hier kunt u van mei tot oktober uw eigen boeket plukken.
Het is ook mogelijk om van juni tot en met september een workshop ‘Korenschoof gebonden boeket’ te volgen. Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.
Het blijkt dat kleine kinderen bloemen plukken héél erg leuk vinden. Hiervoor kan op woensdagmiddag een afspraak gemaakt worden. Neem een picknickmand mee, ga lekker in het gras zitten en geniet van de rust en de natuur..
U kunt ook zelf verse munt e.a. kruiden plukken in de kruidentuin.

Workshops bloemsierkunst en pompoenworkshop bij Huys en Hof

Bij Huys en Hof van Christien en Jan Reinders kunt u workshops bloemsierkunst en pompoenworkshops volgen.
Bij workshop bloemsierkunst werkt u met natuurlijke materialen. U maakt dan onder zeer deskundige begeleiding een prachtig bloemstuk, dat een sieraad zal zijn voor uw huis of huiskamer. Er wordt gewerkt met groepen van minimaal 8 en maximaal 12 personen.
Mocht U de Pompoen eens op een verrassende en andere manier dan gebruikelijk willen leren kennen dan kan dat door deel te nemen aan een  Pompoen-workshop. U maakt dan kennis met de culinaire kant van de zeer veelzijdige pompoen. Maar ook andere aspecten van de Pompoen komen ruimschoots aan de orde. De middag duurt van ongeveer 12.30-16.00 uur. Ook kan voor andere tijden (bijv. namiddag of avond) in overleg gekozen worden.