Maaslandschap en veerpontjes

Maaslandschap en dorpjes, 28 km

!!! Let op: het veerpontje in Neer is alleen beschikbaar tijdens het seizoen. Voor vaartijden zie veerponten.nl

Tijdens deze fietstocht rijdt u zowel aan de oost- als de westkant van rivier de Maas. U fietst door mooie uiterwaardgebieden en kunt pauzeren in het historische dorp Kessel. Onderweg maakt u een oversteek met twee veerpontjes, zowel in Neer als in Kessel.

  • Start: bij de kerk van Buggenum. U kunt daar gratis parkeren.

  • Markering: groen/witte bordjes (zie afbeelding).

  • Knooppunten: Met uw gezicht naar de kerk rijdt u naar rechts en vervolgt de markering tot knooppunt 50. Vervolgens: 50-5-veerpont-4-3-veerpont-53-63-73-76-5 -50-52. Rijd vanaf knooppunt 52 weer terug richting kerk van Buggenum waar uw auto geparkeerd staat.

  • Meer informatie:
    – Bord op parkeerterrein bij de kerk.
    – Knooppuntroutes: Routebureau Limburg.

Vanaf de parkeerplaats bij de kerk in Buggenum fietst u door het fraaie Buggenumse Veld naar Neer, waar u het veerpontje naar de Neer-Rijkel neemt.
Aan de oostzijde van de Maas vervolgt u uw weg in noordelijke richting. In het zomerseizoen kunt u in Rijkel  de Historische Groentenhof bezoeken. vergetengroenten.nl. Nadat Neer fiets u door fruitboomgaarden en steekt bij het volgende veerpontje de Maas weer over en komt in het historische plaatsje Kessel. Hier zijn diverse horecagelegenheden.
Vervolgens fiets u aan de westzijde van de Maas weer naar het zuiden via Kessel-Eik. Voordat u daarna Neer nadert ziet u een van de mooiste panorama’s van Limburg. Het laatste gedeelte van deze fietstocht rijdt u weer via het Buggenumse Veld weer terug naar Buggenum waar ook diverse horecagelegenheden zijn.

U kunt de route ook downloaden via de QR-code