Interview met Buggenumse ondernemer

Mick Vogels | Mick Vogels Video

30 januari 2020

Interview en foto door Yvonne van Rijswijk

Welke onderneming heb jij in Buggenum?

Mijn onderneming heet Mick Vogels Video. Ik ben freelance cameraman en video-editor. De videoproducties die ik maak zijn heel divers. Ik maak o.a. commercials, promo video’s, after movies, muziekvideo, bedrijfsfilms, reportages en programma’s.

Waarom koos je ervoor om ondernemer te worden?

Ik ben van jongs af aan altijd al creatief bezig geweest. Van knutselen tot fotograferen en video’s maken. Vanaf de middelbare school heb ik al veel kansen gekregen om me creatief verder te ontwikkelen en gedurende schooltijd met echte opdrachtgevers die via de schooldirecteur met mij in contact kwamen, videoproducties te maken. Dat is altijd doorgegaan. Ook tijdens de opleiding voor Mediavormgever heb ik veel met videoproductie gedaan. De stages die ik liep hadden allemaal betrekking tot videoproductie. Daarnaast kreeg ik ook nu weer buiten de schoolopdrachten nog opdrachten van “echte” externe opdrachtgevers. Tijdens de Mediavormgeving opleiding kregen we ook lessen in ondernemerschap. Dit heeft zeker geholpen om de basis voor een eigen onderneming op te zetten. Na de Mediavormgeving opleiding heb ik nog de opleiding Cinematografie gevolgd aan het Cameracollege in Bergen op Zoom om me nog meer te verdiepen en te specialiseren in het beroep van cameraman/cinematograaf en editor. Cinematografie is waar mijn ambities liggen.

Je hebt een eigen studio hier aan huis, zie ik. En aan de muur hangen enkele gitaren. Is dat je hobby?

Inderdaad. Gitaarspelen vind ik geweldig. Ik hou van Rock en Hardrock muziek, zoals Scorpions, Guns N’ Roses, AC/DC en Bon Jovi. Maar ik verzamel ook graag bijzondere items van dergelijke bands. Aan de muur hier hangen platina platen van Guns N’ Roses, Bon Jovi en Eagles. Binnenkort komt het leren jack van Klaus Meine, zanger van de Scorpions mijn kant op. Die heb ik gewonnen op een veiling voor het goede doel. Een soort Hard Rock Café collectie in het klein (big smile).

Wat zijn je plannen voor de toekomst

Mijn plannen voor de toekomst zijn mijn ambities voor cinematografie zo veel mogelijk door te zetten. Met cinematografie wordt gekeken naar passende belichting, het camerastandpunt, de lens, de beweging van de camera en dergelijke om het beeld en verhaal zo goed mogelijk te vertellen. Je creëert zo je shot en streeft naar het perfecte plaatje. Vaak op een “filmische manier”. Met andere woorden “film maken”. Ik heb al veel mooie en diverse producties mogen meemaken. Zo heb ik tijdens Pinkpop 2014 backstage met artiesten, en op het festivalterrein reportages mogen opnemen tijdens mijn stage bij TV Limburg. Voor Bospop TV heb ik ook reportages met artiesten en bezoekers mogen maken. Ik ben cameraman geweest tijdens de allerlaatste editie van het 3FM Glazen Huis in Apeldoorn. Het camerawerk dat ik hier deed was voor de live TV uitzending. Ik stond rondom het Glazen Huis. Ik heb met en voor bekende Nederlanders gewerkt. O.a. voor een project van Filemon Wesselink, maar ook een korte filmproductie met Tygo Gernandt. Ook ben ik twee maal mee op tour geweest door o.a. Italië, Kroatië, Hongarije, Polen, Estland, Letland en Litouwen voor de bekende Duitse viool virtuoos David Garrett. Samen met een video crew van Houben Souren zijn we door Europa gereisd om tijdens live concerten een meercamera registratie te verzorgen voor op grote schermen naast het ​podium. Zo krijgt iedereen in de arena een gedetailleerd beeld van de show te zien. Ook achter in de zaal. Het tour leven vind ik te gek! Het is vliegtuig in, vliegtuig uit.. arena in, arena uit en hotel in, hotel uit! Dit soort producties wil ik in de toekomst door blijven zetten. Het combineren van producties waarbij muziek en video samen komen zou ik nog meer willen gaan doen.

Sinds wanneer woon je in Buggenum? En waar woon je?

Ik heb tot op heden alleen maar in Buggenum gewoond. In hetzelfde huis aan de Neel Doffstraat. Ik ben geboren in het ziekenhuis van Weert. Op Facebook staat dan ook “komt uit Weert”… Maar eigenlijk gewoon uit Buggenum!

Met wie woon je in Buggenum, hoe ben je hier terecht gekomen? Ik woon met mijn ouders René en Annemiek.

Niet lang geleden hebben we de garage omgebouwd tot kantoor/studio voor mijn bedrijf dus ik zit hier goed!

Hoe bevalt het leven en werken hier?

Het leven en werken bevalt super hier. Ik hou niet zo van drukte, dus wonen in een stad is niet echt iets voor mij. De rust en het kleinschalige van een dorp als Buggenum zijn perfect!

Wat is er bijzonder aan Buggenum?

De geschiedenis vind ik interessant, het kleinschalige en de saamhorigheid.

Als je iets zou willen veranderen aan Buggenum, wat zou dat dan zijn?

Uhm. Ik kan weinig bedenken eigenlijk. (lachend)

Wat wil je dat NOOIT verandert aan Buggenum?

Vrijwel alles dat Buggenum Buggenum maakt. De rust, saamhorigheid, verenigingen, bijzondere plekjes als het haventje, de dijken aan de Maas en het mooie groen.

Wil je nog iets toevoegen aan dit interview?

Ik wil Buggenum in Beeld bedanken voor dit interview! Voor meer informatie over mijn werk kunt u een kijkje nemen op mijn Facebook pagina: www.facebook.com/mickvogelsvideo of op mijn website: www.mickvogelsvideo.nl

Meer interviews